Gépjármű védelmi rendszerek
Gépjármű riasztó rendszerek

Riasztó rendszereknek több fajtája létezik, a legegyszerűbb utólagos távvezérlővel működtethetőtől a kombinált több fokozatú azonosítást igénylő gyári kulcsról működő rendszerekig.
Viszont az összes eszköz fő tulajdonsága, hogy az gépjármű tolvajokkal szemben megakadályozzuk az autónk eltulajdonítását és ezt a külvilág felé fénnyel és hangjelzéssel is tudassa.

Indításgátlók

Indításgátlók főbb jellemzője, hogy a gépkocsi beindítását megakadályozza az autó tolvajokkal szemben. Hiába vannak felkészülve a tolvajok az adott gépjármű típusára, feleslegesen tulajdonították el a kulcsot vagy másolták le, ha nincs meg az indításhoz szükséges eszköz vagy trükk sorozat.

Rablásgátlók

Nagy hasonlóság fedezhető fel az indításgátlókoz képest, de a nagy különbség az indításgátló indításkor segít a védelemben, míg a rablásgátló a már beindított autót védi meg. Nagy veszélyben van a gépjármű a rablókkal szemben ha a vezető kiszáll, vagy esetleg kényszerítik, hogy szálljon ki.

GPS nyomkövető rendszerek

A műholdas gps nyomkövető rendszerek magánszemélyek és cégek egyaránt használják, hogy pontos pozíciót kapjanak mobiltelefonos applikáción vagy esetleg weboldalon keresztül a gépjárművükről. Az eszközök opcionálisan használhatók távleállításra, esetleges lehallgatásra, illetve menetlevelek készítésére.

Telefonos átjelző

A telefonmodul jelenléte több szempontból is fontos gépjárművünkben.Azt viszont tudnunk kell, hogy a telefonos átjelző önmagában szinte alkalmatlan, kell egy riasztórendszer, mely működteti. Riasztáskor jelet ad számára így hív és SMS-t küld az autó tulajdonosának. A készülék opcionálisan távolról képes az autót leállítani és később azt feloldva újra indíthatóvá tenni.

Extraként lehallgató berendezésként is működhet.Önnek kell biztosítani a készülék számára egy aktív SIM kártyát, amely az Ön nevére van regisztrálva. A gépjármű pozíciója is lekérhető a megfelelő SMS paranccsal.
Motorkerékpár védelmi rendszerek

Motorkerékpárok védelmi rendszerénél általában riasztórendszerekről beszélünk.
Több féle rendszert szerelünk a motorok védelme érdekében, az ügyfél igényei szerint.
A riasztók típusa és működése is eltér.
Léteznek egyirányú kommunikációval működő rendszerek melyek távvezérlő segítségével élesíthetők és hatástalaníthatóak.

Vannak két irányú kommunikációs pager-es távvezérlők, mely adott hatótávolságban jelzést tudnak adni a nálunk lévő távirányítóra.
Mobiltelefonos nyomon követéses rendszereket is telepítünk, illetve bluetooth kommunikáló telefonos eszközök is elérhetők.

Lakóautó védelmi rendszerek

A lakóautók elektromos hálózati rendszeréi nem sokban különböznek egy átlagos autótól.Így bármelyik védelmi rendszert szinte minden esetben ugyan úgy beszerelésre kerülhet mint más gépjárműbe. Azzal a különbséggel, hogy más ajtókat, tárolókat is érdeme megvédeni és természetesen a lakrészt is. Választhatunk indításgátlót, rablásgátlót, de a legmegfelelőbb védelem a riasztórendszerek. Riasztókat különböző modulokkal tudjuk kiegészíteni mely nyugalmasabbá teszi utazásunkat. Ha szeretné még jelzést is kaphat lakóautója feltöréséről, vagy pontos helyének meghatározásáról.

Választhatunk indításgátlót, rablásgátlót, de a legmegfelelőbb védelem a riasztórendszerek. Riasztókat különböző modulokkal tudjuk kiegészíteni mely nyugalmasabbá teszi utazásunkat. Ha szeretné még jelzést is kaphat lakóautója feltöréséről, vagy pontos helyének meghatározásáról.